Retourbeleid

Wij hanteren een retourbeleid van 30 dagen, wat betekent dat u na ontvangst van uw artikel 30 dagen de tijd heeft om een ​​retouraanvraag aan te vragen.

Om in aanmerking te komen voor retournering moet uw artikel zich in dezelfde staat bevinden als waarin u het heeft ontvangen, ongedragen of ongebruikt, met kaartjes en in de originele verpakking. Je hebt ook de kassabon of het aankoopbewijs nodig.

Om een ​​retourzending te starten, gaat u naar onze contactpagina en vertelt u ons het exacte probleem, zodat we het retour-/terugbetalingsproces kunnen starten. 

Voor eventuele retourvragen kunt u altijd contact met ons opnemen.

Beschadigingen en problemen
Controleer uw bestelling bij ontvangst en neem onmiddellijk contact met ons op als het artikel defect of beschadigd is of als u het verkeerde artikel ontvangt, zodat we het probleem kunnen beoordelen en oplossen.

Als u beschadigde producten ontvangt, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op en stuur ons een video. Zo kunnen wij het probleem voor u oplossen.

Ruilen
De snelste manier om ervoor te zorgen dat u krijgt wat u wilt, is door het artikel dat u heeft te retourneren en zodra de retourzending is geaccepteerd, een afzonderlijke aankoop voor het nieuwe artikel te doen.

Terugbetalingen
We zullen u op de hoogte stellen zodra we uw retourzending hebben ontvangen en geïnspecteerd, en laten u weten of de terugbetaling is goedgekeurd of niet. Indien goedgekeurd, wordt uw geld automatisch terugbetaald via uw oorspronkelijke betaalmethode. Houd er rekening mee dat het enige tijd kan duren voordat uw bank of creditcardmaatschappij de terugbetaling heeft verwerkt en geboekt.

Bedankt.